perjantai 10. joulukuuta 2010

Lastenkodit jätettiin rauhaan!

http://www.ts.fi/online/kotimaa/180226.html?forumid=9&topicid=57576&parentid=0&docid=180226&topicsortorder=0&topicpage=1&commentsortorder=0&commentpage=2&commentpagesize=4&action=0#comment-top

Helpotus!

Onneksi tässä kaupungissa ei ihan kaikki kuitenkaan olleet menettäneet järkeään. Tässä ehkä opittiin, ettei avohuoltoa voi kehittää niin, että sijaishuolto rampautetaan ja sen jälkeen odotetaan että huostaanotot lähtisivät laskuun. 90-luvun alussa kun psykiatrisia osastoja suljettiin ja siirrettiin avohuoltoon, jota ei ollut kehitetty vastaamaan sen ajan ja lakkautuksesta johtuvia paineden sietoa. On hyvä että avohuoltoa kehitetään, mutta ei niin että sijaishuolto ajetaan alas, vaan ensin avohuollon resursseja pitää lisätä ja katsoa sitten onko siitä ollut jotain hyötyä ja vasta ihan viimeiseksi miettiä sijaishuollon kaventamista.

Turku ostaa aika paljon ulkopuolista lastensuojelupalvelua, joka on tietysti paljon kalliimpaa kuin oma tuotanto, sekä oma palvelu on paljon läpinäkyvämpää. Tietysti oma tuotanto ei kaikkeen pysty vastaamaan, mutta suurimmasta kasvatustyöstä osasta kyllä.

Tämä päätös on erävoitto julkisen palvelun kannattajille ja todiste siitä että sen kehittäminen kannattaa. Päätös maksaa itsensä takaisin tulevaisuudessa, ellei joku kokoomuksen tai vihreiden tuulihattuosastolta saa taas uusia tuulia kehittämisen suhteen, mutta sitä odotellessa hyvää joulunodotusta lastenkotien henkilökunnalle lapsille ja lasten omaisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olethan ystävällinen ja kommentoit omalla nimellä. Asiattomat kommentit poistetaan ja trollaajat bännätään.